torstai 11. heinäkuuta 2013

Tyyne hautoja laittamassa

Olin jo pitkään puhunut hoitajille hautojen laitosta kirkkomaalla. Niinpä sovimme hoitajan kanssa päivän jolloin lähdettäisiin laittamaan kukat äidin ja isän haudalle. Kävimme jo ennakkoon katsomassa, missä kunnossa hauta on talven jälkeen.


Tyyne lähtötunnelmissaEnsimmäiseksi kävimme kukkakaupassa valitsemasssa kukat haudalle. Kukkia oli paljon tarjolla ja valitsin mieluisammat. "Laitetaan noita jääkoivuja, ne on puanisia ja nättejä" tokaisi Tyyne. Ostin niitä kuusi kappaletta.

Kukat on valittu...

Oli kaunis päivä, lämmintä oli 29 astetta varjossa Säästöpankin mittarissa.Matkalla äidin ja isän haudalle...


Nyt istuttamaan kukkia....Istutimme kukat haudalle. Kerroin kuika äitini Hilma ja isäni Johannes pitivät maatilaa Lestillä."Kyllä hauta on nyt kaunis. Kukatkin on niin kauniita.
 Kyllä vieraatkin nyt näkee, kun ohitse kävelee" tokaisee Tyyne.

Sovimme, että käymme yhdessä kastelemassa kukkia, etteivät ne kuivu.


Kirkkomaalla oli kaunista...
  Matkalla kerroin hoitajalle, kuinka sekkupoika oli kaatunut sodassa Syvärillä ja hänen hauta on tuolla kaatuneitten joukossa, tuolla kulman takana.

"Nyt mennään sitten  munkkikahville" tokaisi Tyyne

Herkkujen äärellä...
"Kylläpä kahvi maistuu hyvälle näin kesäisenä päivänä".
  Kahvia juodessa huomasin kuinka kahvilan edessä on hieno mänty.


"Onkohan kylällä makkarakioskia, kun makkara olisi niin hyvää"? Ei ollut joten lupasimme grillata Kuninkaankartanolla.

Poikkesimme kaupassa ja torilla oli mansikoita myynnissä, jotka huomasin. Myyjä tarjosi maistiaisiakin, halusin ostaa niitä. Hoitaja kysyi minulta olenko allerginen mansikoille. Vastasin " että minä en ole allerginen kuin komeille miehille"..."se oli sitten huumoria" tokaisi Tyyne hymyissä suin.


Reissu tehty....
"Olipa mukava reissu. Nyt pääsen popsimaan mansikoita. Saisinkohan illalla vähän maitoa mansikoiden kanssa niin tekisin mansikkamaitoa" kysyi Tyyne. Hoitaja lupasi.

Nyt herkuttelemaan...


Onpas makoisia...

Otetaanpa lisää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti