keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Eskon kesäretki

Esko halusi läheä käymään lapsuudenkodissaan ja äitinsä haudalla Joutsassa. Ja niinhän me teimme. Matkaan läksimme kauniina kesäpäivänä 12.7. Olin hakenut pankista rahaa jo aamulla reissua varten, valmiiksi.

Esko lähtötunnelmissa

Matkalla...


Ensin kävimme Niemistenkylän Pussinpohjassa lapsuudenkodissani, jossa olen lapsuuteni viettänyt äitini kanssa, sillä isäni kaatui sodassa. Kerroin, että sisällä on kaksi huonetta. Talon on aikoinaan rakentanut Kivioja. Nyt talon omistaa uusi omistaja, joka on rakennuttanut uuden talon takapihalle.Kotimökin edessä...
Tutut rappuset...


Johdatin hoitajan naapuritaloa katsomaan, joka oli pienen matkan päässä kotoani, näköetäisyydellä. Hoitajan kysyessä "onko tässä asunut sinun sukulaisia?", vastasin "Kyllä".


Naapuritalo...

Olen leikkinyt paljon naapurin lasten kanssa yhdessä, toimittaa Esko. Eskolle tärkeitä olivat  myös ulkorakennukset, joissa oli temmeltänyt lasten kanssa ja touhunnut työn parissa.


Ulkorakennus kesänvihreydessä...


Punainen tupa ja perunamaa...
Sitten suuntasimme matkan kirkkomaalle.  Neuvoin tietä miten sinne ajetaan. Matkalla kerroin, että kävin koulut Joutsassa. Aikamme etsittyämme emme kuitenkaan löytäneet äidin hautaa. En muistanu missä se sijaitsee, vaikka ohjeitakin saatiin. Hoitaja yritti soittaa kirkkoherranvirastoon kysyäkseen haudan sijaintia, mutta se oli kiinni. Hoitaja lupasi ottaa asiasta selvää ja toimittaa ostamani kukan äidin haudalle. Voimme sitten käydä uudestaan kun tiedämme haudan sijainnin.


Hautausmaalla etsimässä äidin hautaa...Joutsan kirkko


Joutsan kirkko


Muistomerkki Joutsan kirkkomaalla

Nyt olikin aika jo levähtää ja menin hoitajan kanssa Oravakiven ABC:n kahvillaan. Kahvila oli kaunis ja avara, sekä sijaitsi kauniilla paikalla. Nautin kahvin kaikessa rauhassa ja se maistuikin hyvälle leivoksen kanssa.


Joutsan ABC
Nyt kahvittelemaan...Kylläpä maistuu hyvälle...Kotimatka alkaa...

Sitten lähdimme ajelemaan kotia kohti Hartolaan. Reissu oli mukava ja sovimme jo toisesta reissusta jonka toeutamme kesän aikana


Näkymä Oravakiven sillalta


Reissu tehty...

Hoitaja toimittanut kukan Eskon äidin haudalle.


Joutsan kirkko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti