torstai 9. lokakuuta 2014

Vanhusten viikon "laulattajat"

Kaikki kokoontuivat siniseen tupaan...

...laululehtiset jaettiin...

...ja niin me laulettiin...

...säestyksellä kitaran...

Lisää kuvateksti

Johanna lausui runon Itikka:

Siinäpä lentelet itikka. Taidat olla niitä pienimpiä Luojamme luoduista, joilla on siivet ja musiikki verissä.
Yritän tässä vähän niin kuin käydä yöunille, mutta missähän olit kun et aiemmin tullut minua katsomaan. Olin juuri nukahtamassa kun heräsin aivan virkuksi nipistelyysi. Ai, olitkin seuraa vailla - nyt ymmärrän. Pelkäsit tuon seinäkellon harrasta raksutusta ja kaipa minä aloin kuorsaamaankin, luulisin. Sinua pitkästytti ja pelotti.

Joka tapauksessa en yhtään pidä siitä, että nipistelet, kun nukun. Nukkuisit sinäkin.

Sitäpaitsi itikka, en yhtään pidä siitäkään, että likaisilla varpaillasi marssit pitkin nenääni - se on tarkoitettu jalompaan käyttöön. Mikset hanki edes saappaita käpäliisi. Katsos, saappaat voi aina heittää pois, jos aikoo esimerkiksi tallustella toisen nenällä. Mistäs tiedän missä kaikissa paikoissa tätä ennen liikuit. Eikö teillä, arvoisa itikka, osata saapasten tekoa?

Ja kuulepas vielä, täällä Hartolassa on erittäin hyvä musiikkikoulu. Kävisit joskus kuuntelemassa, ei kai ne pahaa tykkää, jos vaikka vähän ikkunan pielessä kuuntelisit. Sinun laulunhyrinäsi käy näet korviini. Ja kun minulla on isot korvat, niin se hyrinäsi kerääntyy moninkertaisena päähäni.

Siis, sinun varpaistasi ja musiikkiesityksestäsi ei nyt olisi väliksi. Aion nukkua ja tarvitsen kunnon yöunet, että jaksaisin sivistää ja kasvattaa itseäni taas seuraavassa päivässä - eli huomisessa. Joten en nyt juurikaan sinun seurastasi välitä. Olepa hyvä ja mene sinäkin nukkumaan, tule vaikka tuohon käsivarteni päälle. Katsopa miten houkuttelevasti se on paljaana - yöpaidan hihaakin käärin ylemmäs, jotta sinun olisi siinä lämmin torkahtaa. Tule, tule nyt vaan, pidä kiinni vaikka pikku kärsälläsi, ettet putoa. Kyllä sinua varmaan jo nukuttaa. Katsoin kelloa ja olet veisannut siinä jo kaksi tuntia.

Kas noin ystäväni, noin sitä pitää, pidä lujemmin kiinni!

Pläts!

Nuku makeasti.

Niin minäkin, elleivät jotkut kaverisi tule sinua etsimään.

Aila Tähtinen-Pöysä

...karamelliäkin saatiin...

...vieraidemme kanssa yhteiskuvassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti